Ringrijden op de Schuttewei in Gapinge. De ringrijder is P. Langebeeke, de paarden werden in die tijd mooi versierd de ringrijderij was traditie getrouw tijdens de Westkappelse kermis. De ringrijderij was een jaarlijks evenement, dit is omstreeks 1925 of 1930.

 

 

 

 

Tijdens de Westkappelse kermis, in de maand juli, was het in Gapinge de gewoonte een ringrijderij te paard te houden. Deze had vroeger plaats op de Schuttewei en later in de Schotsehoek. Dit plaatje is op de Schuttewei. Had de ringrijder een ring aan zijn lans gestoken, dan zong hij:

  Ie (hij) is in,ie is in,
  Zo gaat ie naar mijn zien

  Miste hij echter de ring, dan zong hij:

  ' t is mis, ' t is mis,
                                                                                                         Alsof er geen gat in is.

 Op de foto uit 1927, staan van links naar rechts Piet Coppoolse, Piet Luitwieler, ringoppasser Louw Mersie, Bart Versluis en Jan Luitwieler. Verder allemaal onbekenden. Voor dit jaarlijks terugkerend festijn bestond destijds in Gapinge steeds een flinke belangstelling.

Nieuws

De uitslag en de foto's van het sjezenrijden in Gapinge staan op de website.

Donderdag 15 augustus jl. reden er verschillende leden van onze vereniging mee tijdens de 2e folkloristische dag in Middelburg. Hierbij zijn er weer mooie prijzen gewonnen door onze leden. Allereerst is het niet alleen de strijd om het Zeeuws Kampioenschap maar ook in de versiering zijn er prijzen te winnen. Elvira Reijnierse won de 5e plaats voor de trekpaarden en Naomi van den Broeke de 3de plaats voor de overige rassen.

Rick Eckhardt won de 13e beker, Sebastiaan Sturm de 9e. Krijn Coppoolse nam de 5e beker mee naar huis. Andre van Maldegem wist het beeldje van prinses Beatrix te bemachtigen en daarmee de 1ste beker. Allen van harte gefeliciteerd!

 

 Foto: Rianne Lous (www.wakzag.nl)