60 jaar Ringrijdersvereniging te Gapinge

Op 24 juli heeft onze vereniging haar 60-jarig jubileum gevierd.

Op deze feestelijke dag werd er zowel ring als sjezen gereden.
Met 8 sjezen en 30 ringrijders gingen we onder ideale omstandigheden van start. Bij het ringrijden viel er al iemand af bij het inrijden door een blessure aan de lies. Helaas zouden er nog twee uitvallers bijkomen deze dag, waaronder onze voorzitter Dennis Willeboordse. Wat betreft het aantal blessures was het geen topdag.

De uitvallers konden gelukkig nog wel komen kijken. Zo hebben zij toch een beetje kunnen genieten van ons jubileum.
Het ringrijden was een koppelwedstrijd. De koppels waren gevormd op basis van de prestatielijst. Nummer één met de laatste enzovoort. Dat waren leuke koppels. Het verrassende was dat er mensen in een groene sjerp rondliepen die je daar anders nooit in ziet.
De versiering van de paarden speelde een grote rol in de einduitslag. Het aantal gestoken ringen en de punten voor de versiering samen bepaalde het winnende koppel van deze dag.

 

Ook bij het sjezenrijden was de combinatie van het aantal gestoken ringen en de versiering bepalend voor de einduitslag. Niet voor de punten, maar wel voor wat extra plezier hebben de dames halverwege de dag nog een aantal keren van sjees gewisseld. Dan zie je hoe belangrijk het is dat boerin en boer op elkaar ingespeeld zijn.

De jurering van paarden en sjezen werd uitgevoerd door Simon van de Broeke, Silvia Paauwe en Ko Paauwe.

De prijswinnaars waren bij het ringrijden Roy Paauwe en Sebastiaan Sturm. Bij het sjezenrijden waren dit Nicolette Momberger en Bram Francke. Zij ontvingen allen een mooi beschilderde pollepel.

Tussen de middag was er voor iedereen een heerlijke lunch in De Spil. Daarbij werd weer eens ouderwets gezongen.


Aan het eind van de middag werden de jubilarissen gehuldigd. Op krukken door zijn die morgen opgelopen blessure sprak onze voorzitter hen toe.

Wouter Meulenberg, Bennie Paauwe (25 jaar), Peter Raats (40 jaar), Cees Langebeeke Sr. en Ko Paauwe (60 jaar) waren de jubilarissen. Zij kregen een bos bloemen en een aandenken.

's-Avonds was er een barbecue, gevolgd door een feestavond omlijst door een spetterend optreden van Hans van Seggelen.

Het was een heel geslaagde en gezellige dag.

Nieuws

 

De wedstrijdagenda voor het seizoen 2020 is bekend, deze vind u terug onder het 'kopje' wedstrijdagenda.