60 jaar Ringrijdersvereniging te Gapinge

Op 24 juli heeft onze vereniging haar 60-jarig jubileum gevierd.

Op deze feestelijke dag werd er zowel ring als sjezen gereden.
Met 8 sjezen en 30 ringrijders gingen we onder ideale omstandigheden van start. Bij het ringrijden viel er al iemand af bij het inrijden door een blessure aan de lies. Helaas zouden er nog twee uitvallers bijkomen deze dag, waaronder onze voorzitter Dennis Willeboordse. Wat betreft het aantal blessures was het geen topdag.

De uitvallers konden gelukkig nog wel komen kijken. Zo hebben zij toch een beetje kunnen genieten van ons jubileum.
Het ringrijden was een koppelwedstrijd. De koppels waren gevormd op basis van de prestatielijst. Nummer één met de laatste enzovoort. Dat waren leuke koppels. Het verrassende was dat er mensen in een groene sjerp rondliepen die je daar anders nooit in ziet.
De versiering van de paarden speelde een grote rol in de einduitslag. Het aantal gestoken ringen en de punten voor de versiering samen bepaalde het winnende koppel van deze dag.

 

Ook bij het sjezenrijden was de combinatie van het aantal gestoken ringen en de versiering bepalend voor de einduitslag. Niet voor de punten, maar wel voor wat extra plezier hebben de dames halverwege de dag nog een aantal keren van sjees gewisseld. Dan zie je hoe belangrijk het is dat boerin en boer op elkaar ingespeeld zijn.

De jurering van paarden en sjezen werd uitgevoerd door Simon van de Broeke, Silvia Paauwe en Ko Paauwe.

De prijswinnaars waren bij het ringrijden Roy Paauwe en Sebastiaan Sturm. Bij het sjezenrijden waren dit Nicolette Momberger en Bram Francke. Zij ontvingen allen een mooi beschilderde pollepel.

Tussen de middag was er voor iedereen een heerlijke lunch in De Spil. Daarbij werd weer eens ouderwets gezongen.


Aan het eind van de middag werden de jubilarissen gehuldigd. Op krukken door zijn die morgen opgelopen blessure sprak onze voorzitter hen toe.

Wouter Meulenberg, Bennie Paauwe (25 jaar), Peter Raats (40 jaar), Cees Langebeeke Sr. en Ko Paauwe (60 jaar) waren de jubilarissen. Zij kregen een bos bloemen en een aandenken.

's-Avonds was er een barbecue, gevolgd door een feestavond omlijst door een spetterend optreden van Hans van Seggelen.

Het was een heel geslaagde en gezellige dag.

Nieuws

De uitslag en de foto's van het sjezenrijden in Gapinge staan op de website.

Donderdag 15 augustus jl. reden er verschillende leden van onze vereniging mee tijdens de 2e folkloristische dag in Middelburg. Hierbij zijn er weer mooie prijzen gewonnen door onze leden. Allereerst is het niet alleen de strijd om het Zeeuws Kampioenschap maar ook in de versiering zijn er prijzen te winnen. Elvira Reijnierse won de 5e plaats voor de trekpaarden en Naomi van den Broeke de 3de plaats voor de overige rassen.

Rick Eckhardt won de 13e beker, Sebastiaan Sturm de 9e. Krijn Coppoolse nam de 5e beker mee naar huis. Andre van Maldegem wist het beeldje van prinses Beatrix te bemachtigen en daarmee de 1ste beker. Allen van harte gefeliciteerd!

 

 Foto: Rianne Lous (www.wakzag.nl)