30 april 2010 ringloopwedstrijd voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Wat vooraf ging:

Spannend!

Mama heeft verteld dat de koningin naar Middelburg komt op 30 april en dat er daar een ringloopwedstrijd wordt gehouden. Nu heeft papa het niet zo op Middelburg (als echte Vlissinger komt hij daar niet graag) dus ja, ik weet niet of ik wel mee mag doen…. Gelukkig geeft mama mij op want ringlopen doe ik erg graag, en ja, zelfs papa zal die dag in Middelburg zijn (dan moet dat toch wel bijzonder zijn dat de koningin komt….)

Ik maak me klaar voor mijn eerste echte wedstrijd. Vooraf veel oefenen in de tuin, en aan iedereen die het wel of niet horen wil vertel ik dat ik mee mag doen en dat ze tv moeten kijken die dag! Witte kleren worden aangeschaft en met een beetje creativiteit past mama haar ZRV T-shirt mij best. We krijgen allerlei informatie van Coen aan welke regels we ons moeten houden en moeten van alles over onszelf vertellen voor we ook echt mee mogen. Gelukkig mag mama met me mee, want ik vindt het allemaal erg spannend.

De dag zelf:

Het regent en wat is het koud!!!!!! Mijn toch iets wat overbezorgde moeder kleed me aan met alle witte kleren die ik in de kast heb. Beginnend met een wit hemd, twee T-shirts met lange mouwen, een T-shirt met korte mouwen , een koltrui en mama haar ZRV T-shirt. Dan m’n broek aan, alle lagen er netjes inkrijgen viel nog niet mee….., witte sokken en schoenen, en neeeeeeee mama, natuurlijk geen jas, dat is echt niet cool. Na enige discussie dus toch maar een regen jas, want ja, het duurt nog wel even voor dat de koningin er is.

Met de auto naar Middelburg, waar we buiten de stad parkeren en een eind moeten lopen achter de paarden aan, maar ja, klagen doe ik niet hoor, ik heb er zo’n zin in! Voor we de abdij op mogen moeten we ons melden bij een tentje, inmiddels is het echt hard gaan regenen, maar dan staan we gelukkig net even een beetje droog. We krijgen een lunch pakket in een leuk oranje tasje en een bandje voor rond de pols wat we moeten laten zien aan de mannen van de beveiliging.

Eenmaal op het abdijplein melden we ons bij Coen, want hij heeft de leiding. Van hem moeten we elkaar een hand geven en onze naam zeggen, zo weten we met wie we rijden. Daarna krijgen we een oranje sjerp en die mogen we houden!!!! En dan snel beginnen….. We mogen eerst een poosje oefenen, er worden nog geen punten geteld, maar dat maakt niet uit want leuk is het! Na een poosje in de hozende regen gaan we even opwarmen in de abdij, dat was fijn, even naar binnen, wat drinken, plassen en warm worden. Daarna snel weer verder, nu worden de gestoken ringen wel opgeschreven dus extra spannend. Er komen mensen langs van de EHBO die poncho’s uitdelen omdat er in Wemeldinge kinderen onderkoeld waren geraakt. Erg stoer zien ze er niet uit dus die wil ik niet aan.
Maar ja, daar komt mama weer………………………zucht. Dus toch een poncho aan, maar gelukkig kan deze onder mij ZRV T-shirt en zo zie je er niets van. Op een gegeven moment moet mama zich een beetje verstoppen, ze heeft geen klederdracht aan en de koningin komt eraan, gelukkig wordt het dan net droog. De mensen in klederdracht gaan wat naar voren en wij mogen gewoon door gaan met de wedstrijd. De koningin loopt eerst naar de paarden en komt dan bij ons kijken, het gaat allemaal erg snel, en ja, ik moet ondertussen ook nog op mijn beurt letten, want wij rijden wel door. Ook de prinsen en prinsessen komen de abdij op, ook van hun uit veel belangstelling voor ons. Er worden veel foto’s gemaakt, ik sta zelf naast maxima op de foto, dat had papa ook zoooo graag gewild…

Als de koningin een rondje over het abdijplein gemaakt heeft komt ze nog heel even terug om bij de paarden en bij ons te kijken, daarna gaat ze weg. Wij rijden onze wedstrijd klaar en na 30 beurten heb ik 12 ringen gestoken, ik ben er erg tevreden mee. We krijgen allemaal mee mooie medaille en de winnaar krijgt een echte beker. De rest van de dag is het gelukkig droog en kan ik nog heel fijn ringlopen, het baantje blijft de hele dag staan en ik heb aan het eind van de dag denk ik wel meer dan 100 beurten gelopen. Nu doen mijn voeten wel zeer, en dan moeten we nog dat hele eind terug naar de auto lopen. Ik beloof mama dat ik niet zal zeuren over mijn zere voeten, als ruil krijg ik dan nog een lekker ijsje.

Het was een super dag, ik heb enorm genoten en hoop dat er nog heel veel ringloop wedstrijden komen!!
Nick (7 jaar)                  

 

nr. deelnemer afdeling           naam paard code
 1 Denny Dingemanse      Grijpskerke Traida K T9
 2 Joost Dingemanse Grijpskerke Annie van `t Holt A19
 3 Nick Meijers Gapinge Carola van Serooskerke       C17
 4 Adriaantje Reijnierse Gapinge Femke F11
 5 Sabine Reijnierse Gapinge Yur uit het Sterrenbos Y4
 6 Daniëlla Vader Middelburg Harry H4
 7 Tristan de Visser Domburg Wendy van Waarde W7
 8 Teun Dingemanse Grijpskerke Nora van Klein Petersburg N9
 9 Milan Janse Souburg Nahibi N1
10 Dani Janse Souburg Tomtom T17
         
  Ringoppasser Schrijver Leiding  
  Martijn Minderhoud Roel Willemse      Coen Minderhoud  
         
         
         
         
         
         

Nieuws

 

De wedstrijdagenda voor het seizoen 2020 is bekend, deze vind u terug onder het 'kopje' wedstrijdagenda.