Eerste sjezenwedstrijd.

Het staat in de boeken van de afdeling Gapinge dat de eerste afdelingswedstrijd werd gehouden in Veere op 3 juli 1980. Deze wedstrijd werd samen met het VVV in Veere georganiseerd. Het parcours was gelegen op de kaai waar het koude weer en wind de overhand had. Een winnaar was er niet bekend en helaas ook geen aantal deelnemers.

In het jaar 1990 bestond onze vereniging 40 jaar en speciaal voor deze gelegenheid organiseerden wij een grote sjezenwedstrijd. Alle ZRV leden konden mee doen in de sjees. Zo is eigenlijk de eerste grote sjezenwedstrijd ontstaan wat nu de wedstrijd is voor het “Zeeuws kampioenschap sjezenrijden”. Op deze wedstrijd konden 64 ringen gestoken worden. Er waren 2 koppels die slechts 1 ringetje misten en dat waren Joke en Kees Wisse van de afdeling Ritthem en zij wonnen de kamp van Paulien en André Meijers zij reden voor de afdeling Gapinge.

In de sjees ziet u Cor en Ina Coppoolse.

Tegenwoordig rijd onze afdeling in de 4 kernen Gapinge, Serooskerke, Veere en Vrouwenpolder de sjezenwedstrijden. Wij als vereniging hebben een grote groep actieve sjezenrijders waaronder ook jeugdige rijders. Ook bij de sjezenwedstrijden ligt het niveau om te winnen hoog. Je zal bijna alle ringen moeten steken om de wedstrijd te winnen. Veel van onze sjezenkoppels doen ook mee aan ZRV wedstrijden en demonstraties. Ook hierin kunnen onze stekende dames ook aardig meekomen in het klassement. Wij hebben al een paar keer de Zeeuws kampioen sjezenrijden gewonnen, winnaars van de 1e folkloristische dag en verschillende demonstraties. Ook bij het versieren van de sjezen wordt er door onze afdeling nog wel eens een prijs in de wacht gesleept.

 

1984

 

Nieuws

 

De wedstrijdagenda voor het seizoen 2020 is bekend, deze vind u terug onder het 'kopje' wedstrijdagenda.